Yapı denetimi gerekmeyen yapılar nelerdir?

Yazan Unknown Tarih 23 Aralık 2013 Pazartesi 1 yorum
1999 17 Ağustos depreminden sonra yürürlüğe giren ve zorunlu olan Yapı Denetim Kanununa tabiî ki dahil olmayan yapılarda olacaktır.Bu yapıları aşağıda geçen şu maddelerle açıklamaya çalışalım.
1) 03.05.1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 26 ncı maddesinde belirtilen kamuya ait yapı ve tesisler ile 27. maddesinde belirtilen ruhsata tabi olmayan yapılar,
2) Bodrum katı dışında en çok iki katlı ve yapı inşaat alanı toplam 200 metrekareyi geçmeyen müstakil yapılar,
3) Entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapı ve tesisler,
4) Köy yerleşik alanlarında, belediye ve mücavir alan sınırları içinde olmayan iskan dışı alanlarda ve nüfusu 5000′in altında olan belediyelerin belediye ve mücavir alan sınırları içinde bodrum katı ve çatı arası dışında en çok iki katlı ve yalnızca bir bodrum katın inşaat alanı hesaba katılmaksızın toplam inşaat alanı 500 metrekareyi geçmeyen konut yapıları ile bunların kömürlük, otopark, depo gibi müştemilatı, hariç olmak üzere, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak yapıların denetimini kapsar.
Ayrıca, birden fazla müstakil yapının bulunduğu parsellerde, bütün yapıların toplam yapı inşaat alanının 200 metrekareyi geçmesi halinde de bu Kanun uygulanır.
”DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR

1 yorum:

Cengiz dedi ki...


Yapı Denetimi taban puanları 2020 açıklandı. Resmi veriler ışığında önlisans için hazırladığımız Yapı Denetimi başarı sıralaması 2019 ‘da ayrıca iki yıllık Yapı Denetimi bölümü hakkında bilgi vermeye çalışmaktayız. Bunun yanında kontenjanlara da yer veriliyor. https://yksdestek.com/yapi-denetimi-2-yillik-taban-puanlari/

Yorum Gönder