Çorbalarımız katacağımız yeni ve farklı bu lezzetle mutlaka tanışmalısınız. Bugün sanayi lokantalarında bile kullanılmaya başlanan kıtır ekmek formülünü tüm detaylarıyla paylaşıyorum.Tüm detaylar dediysem de çok teferruatlı bir iş olduğu fikrine kapılmayınız zira lezzetinin yanında zahmetinin adı bile telaffuz edilemeyecek kadar basit ve bir o kadar keyifli bir lezzet formülünden bahsediyorum.Ayrıca evdeki bayatlamış ekmeklerinize böylesine bir kıymeti vermiş olmanın mutluluğunu yaşayacağınızı taahhüt ederek tarifime başlıyorum;
1- Bayatlamış ekmeklerinizi küp şeklinde doğrayınız.Dikkat etmenin gereken husus; doğradığınız ekmeklerin zaten kıtır olan orijinal kızarmış kenarlarını da kesiniz ve saf ekmek içinin küp şeklinde doğranmış halini elde ediniz.
2- Tavaya kısık ateşte bir çorba kaşığı zeytin yağı (dilediğiniz takdirde margarin ve tereyağı da kullanabilirsiniz) koyun.Hafif kızgınlaşan yağın içine bir diş sarımsağı küçük, küçük doğrayarak atın .
3- Sarımsakları pembeleşinceye kadar kızartın ve içine tavsiye olarak biberiye yine de arzu edilirse haricen yahut ilaveten kırmızı biber, pul biber vb. baharatlar serpin.
4- Küp şeklinde doğradığınız ekmekleri bu karışımın içine atıp kızarana kadar kısık ateşte üzeri açık bir şekilde bekletin.
5- Kızaran ekmekleri yağdan alıp kağıt havlu üzerinde soğumaya bırakın.
6- Soğuduğunda artık kıtırlaşmış sarımsak ve baharat aromalı kıtır ekmeklerinizi sıcak çorbanızın içine serperek çorbanızın tadını arkadaşlarınıza anlatın.
Afiyet olsun...!
1- Bayatlamış ekmeklerinizi küp şeklinde doğrayınız.Dikkat etmenin gereken husus; doğradığınız ekmeklerin zaten kıtır olan orijinal kızarmış kenarlarını da kesiniz ve saf ekmek içinin küp şeklinde doğranmış halini elde ediniz.
2- Tavaya kısık ateşte bir çorba kaşığı zeytin yağı (dilediğiniz takdirde margarin ve tereyağı da kullanabilirsiniz) koyun.Hafif kızgınlaşan yağın içine bir diş sarımsağı küçük, küçük doğrayarak atın .
3- Sarımsakları pembeleşinceye kadar kızartın ve içine tavsiye olarak biberiye yine de arzu edilirse haricen yahut ilaveten kırmızı biber, pul biber vb. baharatlar serpin.
4- Küp şeklinde doğradığınız ekmekleri bu karışımın içine atıp kızarana kadar kısık ateşte üzeri açık bir şekilde bekletin.
5- Kızaran ekmekleri yağdan alıp kağıt havlu üzerinde soğumaya bırakın.
6- Soğuduğunda artık kıtırlaşmış sarımsak ve baharat aromalı kıtır ekmeklerinizi sıcak çorbanızın içine serperek çorbanızın tadını arkadaşlarınıza anlatın.
Afiyet olsun...!
0 yorum:
Yorum Gönder