Tavuk karası hastalığının belirtileri nelerdir?

Yazan Unknown Tarih 13 Ocak 2014 Pazartesi 0 yorum
Gece körlüğü günlük yaşamsal faaliyetlerimizi oldukça kısıtlayan ve vitamin eksikliğinden kaynaklanan bir göz hastalığıdır.Toplumda bilinen adı İle (Tavuk Karası) Akşam körlüğü, A Vitamini eksikliğinden sebepli bir göz hastalığıdır. balık, Süt, Yumurta ve Süt mamüllerinin yetersiz kullanılması bu illetin temel nedenlerinden bir kısmıdır. Gözün retina tabakası maksadıyla büyük ehemmiyet gerektiren rodopsin maddesi imalatı A vitamini yardımıyla üretiliyor ve besleniyor. A vitamini tüketiminin yetersiz olmasından sebepli üretim meydana gelmiyor ve gözün bu bölümü solmaya  başlıyor, Bu da akşam körlüğüne zemin hazırlıyor. gece körlüğünün iyileştirilmesi rahat ve mümkündür. Bilhassa ışığın seviyesinin düştüğü zamanlarda görme tamamen yitirilebilir. Şoförler adına bu rahatsızlık oldukça riskli bir durum almaktadır.

İlletin Sebepleri?
- A Vitamini Yetersizliği
- Süt Mamüllerinin Noksan Kullanımı
- Allak Bullak Yeme İçme
- Gözün Aşırı Bitkin Düşmesi
- Işıklı Ortamın Fazlalığı

İlletin temel nedeni süt ve süt mahsulleri tüketiminin eksikliğidir. iyileştirme sırasında  uygulanması istenen unsurlardan biridir. Dolu dolu tüketim ve yeme İçme. Rodopsin olarak bilinen nesne Reaksiyon vaziyetinde akşam karartısına ahenk sağlayıp bakabilmeyi pratikleştiriyor. Amma velakin bu nesnenin meydana gelişinde noksan bulunduğunuz A vitamininden meydana geliyor. Bundan dolayı kucak dolusu kullanılmalı ve tertipli biçimde yeme içme yapılmalıdır.

Emareleri Nedir Ve Ne Şekilde İyileştirilir?

 Bir göz özürü olarak belirir ve farklılığını belli eder. Düzgüsel bir bireye bakılırsa akşam veya gündüz görme menziliniz azalır, ayrıntıları rahat ayıklayamaz ve aşikar edemezsiniz. iyileştirme mevzusunda gözlük kullanması emin akıbet getirmez aslına bakarsanız kullanılmaz da buna alakalı olarak hekimler A ve D vitamini tüketilmesini öğütler ve buna destek acıktırıcı haplar verir.İyileştirilmesi elbet mühimdir amma velakin sizin de uygulayabileceğiniz iyileştirme lazımdır.

0 yorum:

Yorum Gönder